In 1971 vond een economische gebeurtenis plaats die de (beleggings)wereld ingrijpend veranderde… én blijft veranderen. Na deze masterclass van macro-econoom Edin Mujagić onderkent u niet alleen het belang van ‘1971’, maar begrijpt u ook meer over de toekomst van het beleggen.
In 1971 vond een economische gebeurtenis plaats die een tijdperk inluidde met enorme en langdurige gevolgen, zowel economische als niet-economische. Die gevolgen veranderden ook – of beter, juíst – de financiële markten. Het was de belangrijkste economische gebeurtenis sinds de uitvinding van het geld.
In deze masterclass laat Mujagić zien hoe dat besluit genomen 50 jaar geleden de wereld voorgoed veranderde en blijft veranderen tot op de dag vandaag. We zullen zien dat de negatieve spaarrente, de ‘gele hesjes’ of zelfs de geboorte van de euro direct terug te voeren zijn op die ene dag in 1971 en dat het pas mogelijk wordt het heden te begrijpen en te duiden en iets over de toekomst (van het beleggen) te zeggen als we het belang van ‘1971’ onderkennen.
Masterclass: Keerpunt 1971: Hoe het jaar 1971 de (beleggings)wereld ingrijpend veranderde…én blijft veranderen!
Klik hier om u aan te melden voor de BeleggersFair en deze masterclass
Spreker: Edin Mujagić
Hoofdeconoom OHV voor de Groei
Edin Mujagić is hoofdeconoom bij OHV Vermogensbeheer en heeft macro-economie gestudeerd aan de Universiteit van Tilburg waar hij zich gespecialiseerd heeft in monetaire economie en de centrale banken. Daarnaast schrijft en spreekt hij regelmatig over in landelijke dagbladen en online platformen als FD, Telegraaf, IEX, VEB, Cashcow, BNR en Radio1.
Van zijn hand zijn ook boeken verschenen, waaronder ’10 jaar euro: biografie van een jonge wereldmunt’ (2009), ‘Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen’ (2012) en ‘Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816’ (2016). In de zomer van 2021 is zijn nieuwste boek uitgebracht: ‘Keerpunt 1971: over staatsschuld, werkende armen en nieuwe economische groei’.